Lidmaatschap

Ik word lid van VVRO

 

Lid van de VVRO: (kostprijs per jaar: € 30)

 1. Je geniet van een verlaagd tarief (-XX%) voor boeiende en leerrijke studiedagen over oncologie in de ruime zin, georganiseerd op interessante locaties en tevens gelinkt aan professionele netwerking.
 2. Een groot aantal vrijwilligers in verschillende werkgroepen volgen op de voet wat er leeft in ons beroep en verdedigen actief jouw belangen. Je kan je als lid van de vereniging aansluiten bij één/meerdere specialistische werkgroepen waar verpleegkundigen met elkaar in contact staan en zorgen voor aangename netwerkmogelijkheden in jouw regio.
 3. Vier maal per jaar ontvang je onze online nieuwsbrief en blijf je zo op de hoogte van alle recente ontwikkelingen.
 4. Samen staan we sterk en werken  we als oncologische verpleegkundigen mee aan het nationaal gezondheidszorg beleid. VVRO maakt immers deel uit van de Nederlandstalige Kamer van de AUVB (Algemene Unie van verpleegkundigen in België) en de FRV (Federale Raad voor de Verpleegkunde). Belangrijke dossiers zoals IFIC, erkenning van gespecialiseerde verpleegkundigen, opleiding tot gespecialiseerde verpleegkundigen en het wettelijk kader voor de functie verpleegkundig specialist worden mee opgevolgd door de VVRO.
 5. Een vast aanspreekpunt is ons VVRO secretariaat, gelokaliseerd in het UZ Gent, waar al jouw vragen worden gebundeld en voorgelegd aan deskundigen.
 6. Je ontvangt een geschenk tijdens het jaarcongres.
 7. Via onze social media kanalen ben onmiddellijk op de hoogte van alle nieuwtjes en vormingen in de oncologie.
 8. De bibliotheek op de website, presentaties van bijscholingen / congressen en video’s van webinars kunnen enkel door leden bekeken en gedownload worden.

Lid van één van de werkgroepen van de VVRO:

 1. Je maakt deel uit van een geëngageerde groep verpleegkundigen welke meedenken in het specifieke domein van de groep.
 2. Je bouwt een netwerk uit met collega’s van verschillende afdelingen/ziekenhuizen van Vlaanderen. Je kan hierdoor bepaalde vragen of problemen voorleggen aan collega’s uit het werkveld, werkzaam in (niet-)universitaire centra, kleine/grote afdelingen.
 3. Je bent betrokken tijdens de overlegmomenten van de werkgroep (fysieke samenkomst of online) en werkt samen met de voorzitter van de werkgroep. Er wordt een aanwezigheid verwacht van minimaal de helft van alle vergaderingen. We hanteren hierbij ons huishoudelijk regelement.
 4. Je wordt betrokken in de mailing van werk gerelateerde onderwerpen en jouw inbreng is hierbij belangrijk.
 5. Je denkt mee en werkt tevens de thema’s voor studiedagen, navormingen en jaarcongres mee uit.
 6. Je levert een actieve bijdrage bij de organisatie van studiedagen, navormingen en het jaarcongres en draagt op die manier de visie van de VVRO mee uit.
 7. Je geeft input voor de VVRO nieuwsbrief.
 8. Afhankelijk van werkgroep ontvang je een onkostenvergoeding (in de vorm van een terugbetaling van de vervoersonkosten), doe je een daguitstap of doen we een andere teambuilding activiteit.
 9. Je ontvangt een persoonlijke attentie op het einde van je mandaat.
 10. Als lid van een werkgroep kan je doorgroeien tot bestuurslid van de vereniging.

Lid van het bestuur van de VVRO:

 1. Je maakt deel uit van een team van tien bestuursleden welke radiotherapie en oncologische zorg hoog in het vaandel dragen.
 2. Jouw eigen interesse vertaalt zich in één of meerdere opdrachten binnen het bestuur.
 3. Je bent betrokken tijdens de bestuursvergaderingen en de algemene vergadering.
 4. Je denkt en werkt mee aan de voorbereiding van het jaarcongres.
 5. Je bent aanwezig tijdens het congres en neemt een specifiek taak op, je draagt op deze manier de missie en visie van de VVRO mee uit.
 6. Je geeft input voor de nieuwsbrief en website.
 7. Je draagt mee aan de professionalisering van de oncologische verpleegkundige, je geeft advies, zetelt in overlegcomités, ondersteunt de voorzitter van de vereniging.
 8. Je ontvangt een onkostenvergoeding (in de vorm van een terugbetaling van de vervoersonkosten).
 9. Je krijgt een diner en overnachting aangeboden de avond voor het jaarcongres.
 10. Je ontvangt een persoonlijke attentie op het einde van je mandaat.