Debatteer op 21 april mee over thuishospitalisatie

01 March 2021

Kom op tegen Kanker doet niet alleen aan fondsenwerving en projectfinanciering, maar zet ook stevig in op beleidswerk. Op dit moment werkt KOTK in samenwerking met diverse zorgpartners aan een haalbaarheidsstudie rond thuishospitalisatie. In persoonlijke interviews verzamelden ze daarvoor al heel wat input. 

Onder welke voorwaarden kan bepaalde zorg die vandaag in een ziekenhuis wordt aangeboden, ook in de thuiscontext geleverd worden? Hoe zorgen we ervoor dat zorg en kwaliteit voor de patiƫnt optimaal blijven en wat is de rol van ziekenhuizen, eerste lijn en overheid hierin? Help die vragen mee beantwoorden tijdens een online debat op woensdag 21 april

Piloot- en testprojecten leverden de voorbije maanden waardevolle bevindingen op over de haalbaarheid en meerwaarde van thuishospitalisatie voor mensen met kanker of een andere ziekte. Kom op tegen Kanker en diverse zorgpartners brachten de organisatorische, financiƫle en juridische knelpunten in kaart. Deze oefening leidde tot een haalbaarheidsstudie over mogelijke zorgmodellen voor thuishospitalisatie en over mogelijke financieringsmodellen voor deze zorgvorm.

Via live streaming presenteren Kom op tegen Kanker en de projectpartners op 21 april 2021 vanaf 11u de voorlopige resultaten van de haalbaarheidsstudie. We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de themadebatten van 12u30 tot 14u, want er liggen nog heel veel vragen op tafel. Uw inbreng zal ons toelaten om de haalbaarheidsstudie verder te verrijken en verfijnen en om te komen tot een breed gedragen visie.

Programma en meer informatie 

Neemt u graag deel aan het debat? Als u op dit webformulier uw contactgegevens invult, krijgt u begin maart een uitnodiging en inschrijvingsformulier op naam. Kent u andere mensen die interesse hebben voor thuishospitalisatie? Nodig ze dan uit om via datzelfde formulier hun contactgegevens door te geven.