Oproep in kader van masterproef over zorg bij euthanasie

28/10/2016 Nieuws VVRO

Verpleegkundigen spelen vandaag de dag, bijna 15 jaar na de legalisering, steeds vaker een rol in de zorg voor een patient die euthanasie vraagt. Uit eerder onderzoek is gebleken dat dit niet makkelijk is, maar hoe wordt dit na al die jaren nu precies ervaren door verpleegkundigen? Wat maakt het juist zo moeilijk? Wat helpt hen om hiermee om te gaan?
 
Voor onze thesis zijn we op zoek naar een 30-tal verpleegkundigen die: • Recent in contact zijn gekomen met een vraag naar euthanasie (in de laatste drie jaar)  • Persoonlijk betrokken zijn geweest in het zorgproces van een patient waarbij euthanasie uitgevoerd is  • Oncologische-, begeleidings- of thuisverpleegkundige zijn 
 
Bent u bereid uw ervaringen en gevoelens omtrent dit onderwerp met ons te delen in een individueel interview? Dan vragen wij u de bijhorende korte vragenlijst op te sturen naar het volgende e-mail adres:

elisa.debien@student.kuleuven.be

Wij zullen ons verplaatsen naar de voor u meest geschikte locatie om het interview te doen plaatsvinden. 
 
Wij zien dit onderwerp als uiterst relevant voor zowel huidige als toekomstige verpleegkundigen en hopen op een enthousiaste medewerking! 
 
Elisa Debien, Marthe Bellens, Fien Claessens KU Leuven master verpleeg-en vroedkunde


Hieronder vindt u al een informatiebrochure 

Informatie brochure.pdf

 

Terug naar het overzicht >>